Skip to main content

Suhkruvabad kaerahelbeküpsised

Ühed lihtsad ja mõnusad kaerahelbeküpsised, mis maitsevad väga hästi nii väikestele kui suurtele.

Sega kokku:
70g nisujahu (katseta ka igasugu muude jahudega)
80g kaerahelbeid
1 muna
100g sulatatud võid
1 tl küpsetuspulbrit
1 küpse banaan, pressi kahvliga puruks

Lisada võid veel vastavalt oma soovile purustatud pähkleid, rosinaid, kookoshelbeid, marju jne.


Mätsi tainast väikesed pätsikesed. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 15-20min kuni küpsised on kuldpruunid.


Purgist saavad need igastahes suht kiirelt otsa :)



Comments

Popular posts from this blog

Maailma parimad toortatraküpsised

Otsisin üht head ja kiiret küpsiseretsepti ja leidsin selle! Imeliselt hea retsepti eest tuleb tänada Aet'i, sest just tema blogist ma selle leidsin (originaalretsept on SIIN ). Šokohoolik nagu ma olen, siis lisasin juurde ka toorkakaod ja valmisid suussulavad šokolaadised küpsised. Mmm. Ja ma luban, et tatrapudru maitset ei ole tunda! Hõrgud tatraküpsised 125g võid 100g toor roosuhkrut 1 muna 150g toortatrajahu 1tl küpsetuspulbrit Peotäis pähkleid 2spl toorkakaod Sulatasin või, segasin juurde kõik komponendid ja tegin imetillukesed pätsid (et lastel oleks hea ja mugav suhu toppida). Kuigi ahjus kerkisid nad ikkagi 4x suuremaks, haha! Küpsised olid ahjus 180 kraadi juures kõigest 10 min (mul olid väiksed küpsised).  Sellest taigna kogusest saab ühe plaaditäie imelisi küpsiseid. Seega ma hoiatan, et võib-olla tasub kohe suurema koguse neid teha, sest need on lihtsalt võrratud. Ühe plaaditäie küpsiste valmistamiseks kulus max 20 minutit (10 min ta...

Mudilastele: lihtne pasta bolognese

Täna õhtul oli vaja aastasele marakratile üks maitsev roog valmistada, kasutades kodus olemasolevat kraami. Valmis kiire ja lihtne bolognese kaste riisinuudlitega. Mahedamaitseline roog sobib suurepäraselt väikelastele, kes pole veel tugevate maitsetega harjunud. Antud kogus on piisav, et laps saaks ilusti kõhu täis. Oma jao sai ka kolmeaastane marakratt ning riismed pistsin ise nahka! 120g hakkliha 90g riisinuudleid (kasutasin Santa Maria Asia sarja nuudleid) 200g tomatipastat 1 küüslaugu küüs 1tl kvaliteetset oliivõli või muud rasvainet (ma kasutasin extra virgin kookosõli) Paar näpuotsatäit maitsepärmi (kapis on hetkel Engevita oma) 1 näputäis Himaalaja soola Näputäis basiilikut või pune Valmista nuudlid vastavalt pakil olevale õpetusele. Kurna nuudlid ja lisa tomatipasta Lisa hakitud küüslauk ja maitseained. Prae hakkliha ja lisa nuudlitele. Sega ja kuumuta läbi. Serveerimisel raputa peale maitsepärmi. Head isu! Mudisin nuudlid enne potti panekut väikseks, ...